Александър Вучич
На снимката: Александър Вучич

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви вчера, че е загрижен да не се стигне до саботаж на „Турски поток“, съобщава вестник „Политика“. „Турски поток“ е газопровода, по който Русия пренася природен газ към Сърбия през територията на Турция и България. Страната ни плати за строежа на тръбата на „Газпром“ 3 млрд. лева, без тя да доставя газ за нас, като единственото, което печелим от нея са скромни транзитни такси.

„Направихме каквото можахме що се отнася до храната и енергийните източници. Само да не се случи някакъв саботаж, някаква диверсия на „Турски поток“, други проблеми не виждам да може да имаме“, каза Вучич и обясни, че се тревожи да няма саботаж под водата като в Северно море, предаде БТА.

Преди седмици няколко теча на газ в Северно море от газопровода „Северен поток“ предизвикаха разследвания и обвинения от някой европейски държави към Русия, че разрушава умишлено критична инфраструктура.

Вучич напомни, че руският президент Путин е заявил, че е имало опити за саботаж на „Турски поток“. Преди дни и Вучич каза, че Сърбия ще увеличи охраната на своя участък от „Турски поток“.

Още международни новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук