Йошихиде Муроя от Япония спечели за втори път в своята кариера кръг от авио състезанието Air Race World Championship. Това бе вторият етап от първенството и тази година се проведе в Сан Диего, Калифорния. Муроя заслепи публиката с финиширането си за едва 58.529 секунди.

Словенският представител Петър Подлунсек зае следващата позиция само с около 2 секунди разлика – минута и 45 стотни. Третото място е за Матиас Долдерер от Германия, въпреки наказанието му от съдиите, че е закачил един от пилоните в края на полета си.

Благодарение на победата си Муроя спечели 15 точки и по този начин се изкачи с 10 позиции напред в генералното класиране в пъвенството. Така той се нарежда зад Мартин Сонка от Чехия и Долдрер от Германия.  Сега японецът гледа смело напред към следващия последен кръг от състезанието, което ще се проведе на неговата родна земя в град Чиба, където миналата година той беляза първата си победа на авио формата.

Състезанието се провежда от 2003г. То привлича най-добрите пилоти в моторните спортове от световен ранг и съчетава високи скорости, прецизност и умения. Участниците управляват най-бързите и леки състезателни самолети и летят на ниски височини сред специално поставени пилони със скорост достигаща 370 км/ч. Състезанието показва сензационни и спиращи дъха изпълнения, които гарантират на зрителите уникално преживяване и висок адреналин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук