Notev
На снимката: депутатът от "Атака" Явор Нотев

Явор Нотев е освободен като заместник-председател на парламента. Това обяви пред депутатите председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Във връзка с постъпилите и регистрирани на 4 септември 2019г. заявления от народния представител Явор Нотев, народния представител Маргарита Николова, народния представител Николай Александров и народния представител Станислав Станилов за напускане на парламентарната група Обединени патриоти, обявени по време на пленарното заседание на 5 септември, ви информирам, че съгласно чл. 5 ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на НС, зам.-председателите на НС се освобождават предсрочно при напускане на парламентарната група, която ги е предложила. На това основание е освободен народният представител Явор Нотев като зам.-председател на НС”, съобщи от трибуната на НС Караянчева.

Тя информира и че зам.-председателите на постоянните комисии се освобождават предсрочно при прекратяване членството си в парламентарната група, от която квота са избрани в комисията. На това основание са освободени Маргарита Николова като зам.-председател на комисията по икономическа политика и туризъм, Николай Александров като зам.-председател на комисията по бюджет и финанси, и Станислав Станилов като зам.-председател на комисията по културата и медии.

Освобождаването в тези случаи се обявява без да се обсъжда и гласува.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!