Обвиненият за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина – Йоан Матев остава в ареста, реши Софийският градски съд.

Само преди ден прокуратурата внесе делото в съда и сега се чака дата за първото заседание.

Йоан Матев

Припомняме, че Матев е обвинен за убийството на 15-годишното момче по особено жесток начин. Случаят е от юни 2015 година, когато Йоан намушква с нож непълнолетното момче.

Прорезът засяга жизнено важни органи и момчето е умряло от масивна кръвозагуба.

След убийството, Йоан Матев изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Действията му са квалифицирани от прокуратурата като извършени „по особено мъчителен начин“, тъй като след получаване на нараняването до момента, в който се развила острата кръвозагуба и 15-годишния Георги изпаднал в безсъзнание (поради обезкървяването на мозъчните структури), тийнейджърът изпитвал значителни болки и е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него.

В хода на разследването оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието.

Ако бъде признат за виновен, Матев би могъл да получи наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 12 години. Присъдата е такава, защото по време на престъплението Матев е бил непълнолетен.

Йоан Матев
на снимката: Йоан Матев през 2015г.

По намереното оръжие да няма отпечатъци или ДНК, всички доказателства водели именно към него.

Братът на Йоан – Марсел даде показания, които доказват вината на Матев, той дори е завел полицаите при захвърления в шахта нож.

Миналата седмица Йоан Матев беше на път да се отърве с най-лека мярка – подписка, тъй като прокуратурата не беше внесла делото в съда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук