разлика в заплащането все още има
Разликата в заплащането на мъжате и жените остава

През първите три месеца на годината, общият доход на домакинство е 1 519 лв. Това е ръст с 8% спрямо същия период на миналата година, показват данните на Националния статистически институт.

Най-висок дял заемат доходите от работна заплата (57,6%), следван от пенсиите – 27,9% и самостоятелна заетост – 6,4 на сто.

Данните показват още, че само за една година приходите от работна заплата са се увеличи с над 10% (от 792 лв. до 874 лв. ), а от пенсии – с над 11,5 на сто (от 380 лв. на 424 лв.).

По данни на НСИ разходите на едно семейство са 1 403 лв. на месец, като най-много пари даваме за храна – 30,2%, за жилище – 18,2%, за данъци и социални осигуровки – 14%, за транспорт и съобщения – 12,1%.

От данните на националната статистика става ясно още, че се увеличава потреблението на плодове, кисело мляко и месо. Намалява обаче консумацията на зеленчуци, прясно мляко и тестени изделия.

Забогатяването на българите логично води до увеличаване и на влоговете в банките, и на кредитите, тъй като хората смятат, че могат да си позволят да изплащат дълга си. Обикновено кредити се теглят за недвижимо или движимо имущество.

Повече по темата може да прочетете ТУК.

Свързана новина:

„Евростат”: Българите дават повече пари за храна, отколкото за жилище

Българите сме по-богати от украинците и турците

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук