Кирил Петков и Атанас Атанасов внесоха законопроекта за реформи в службите
Кирил Петков и Атанас Атанасов внесоха законопроектите за реформи в службите

„Продължаваме промяната – Демократична България“ призоваха председателя на парламента Росен Желязков да не свиква извънредно заседание на парламента в петък.

На брифинг на двете партии Атанас Атанасов припомни, че решението Народното събрание да не работи в условията на предизборна кампания е било „по предложение на Бойко Борисов“.

Аргументът е бил, че не трябва да се използва парламентът за агитации. В същото време е направено искане за извънредно свикване на парламента във връзка с „Лукойл“.

От ПП-ДБ призоваха председателя на парламента Росен Желязков да не насрочва извънредно заседание.

„Няма пречка това да се случи в първия ден след втория тур на изборите“, обяви Атанас Атанасов.

Според Кирил Петков темата за енергетиката е „поднесена популистки“ и е „прах в очите на хората и ние не трябва да допускаме това“.

Той каза, че законовите промени, които са свързани с рафинерията „Лукойл“ са „писани на коляно“ и в тях „няма нищо за 73 стотинки“, визирайки изявлението на Делян Добрев за това, че с плащанията от „Лукойл“ всеки потребител на гориво ще бъде обезщетен със 73 стотинки на литър.

„Г-н Борисов казваше неведнъж, че когато моето правителство падне, бензинът ще падне с левче. Наслушали сме се на популистки приказки. Трябва да се работи с истинските експерти от Министерството на енергетиката, защото тези неща засягат българската икономика и трябва да бъдат направени с максимално добра експертиза“, коментира Петков.

Още новини от деня – чете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук