Президентът на Русия Владимир Путин увеличи размера на паричното възнаграждение за себе си, премиера Медведев и други държавни служители, които се трудат за благото на Русия, съобщава сайтът „Фишки.нет“. По загадъчно стечение на обстоятелствата повишението се случи точно преди рождения ден на държавния глава.

Путин е подписал указа с увеличение на възнаграждението за президента и премиер-министъра. От 1 октомври 2019 година то се увеличава с 4,3%. Съответният документ вече е публикуван на официалния интернет-портал под заглавие „За повишение на паричното взнаграждение на лица, заемащи държавни длъжности в Руската федерация“.

В документа се казва, че заплатите се индексират заради обезпечение по силата на социална гаранция. Със същия указ президентът повиши с по 4,3% възнагражденията на министъра на отбраната, на вътрешните работи, министъра по делата на гражданската защита, директора на ФСБ /националната служба за сигурност, наследила КГБ/, шефът на Националната гвардия, директора на Външно разузнаване, на Федераблната служба за охрана, председателя на ЦИК, заместникът му и секретаря на Комисията, както и на други държавни служители, обхванати от същия указ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!