отпадъци

Разкриха неправомерно депониране на отпадни продукти и скална маса в горски площи в района на Стрелча. Случаят е установен след подаден сигнал и действия на РУ-Панагюрище и местното горско стопанство. Горските инспектори са задържали два самосвала с отпадъчни продукти и скална маса малко преди да ги депонират в горска територия в близост до вододайна зона.  Двамата водачи на товарните автомобили са задържани за срок от 24 часа, а возилата са иззети, съобщи МВР.

Съобщението за извършваната дейност е получено в полицията тази сутрин. Незабавно е сформиран екип и в района на рудник „Мали Кланидял”, където се извършва добив на пегматит, са засечени два камиона, в момент на изсипване на отпадъци от обработката на скалната маса.

Районът е извън мястото, където може да се извършва тази дейност съгласно концесионния договор. Според извършено замерване с GPS -система е установено, че отпадъците са депонирани в горска територия, намираща се в непосредствена близост и до вододайната зона на Стрелча. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище под ръководството на разследващ полицай.

Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава, води се дознание за извършено престъпление по чл.236 от Наказателния кодекс. Той предвижда затвор до пет години и глоба до 300 лв. за повреждане на гората.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук