В Южна Италия арестуваха един от най-влиятелните босове на калабрийската мафия „Ндрангета“ Джузепе Пеле, който е издирван от 2016 г. В операцията по задържането му са взели участие 50 служители на правоохранителните органи.

58-годишният мафиот е смятан за един от босовете на изключително влиятелния клан от селището Сан Лука, което е сочено като крепост на организираната престъпна групировка „Ндрангета“. Сан Лука има славата на Корлеоне в Сицилия.

Джузепе Пеле е открит в изолирана труднодостъпна къща в покрайнините на Реджо ди Калабрия. Той не е оказал съпротива при задържането му. Следователите отбелязват, че босът е оказвал влияние върху взимането на стратегическите решения вътре в престъпната организация. Той е представител на едно от мафиотските семейства от Сан Лука, които се прочуха по време на кървавата касапница в Дуйсбург, когато край местна пицария бяха разстреляни 8 млади италианци. При разследването стана ясно, че причината за убийствата е стара вражда между двата калабрийски клана Пеле-Вотари и Нитра-Странджо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук