Кьолн полиция

От германския град Кьолн дойде информация, че са взети заложници близо до централната гара. Инцидентът е станал недалеч от площад „Бреслауерплац“.

В разположена в гарата аптека около 60-годишен мъж е взел жена за заложник. По непотвърденни данни между тях преди това е възникнал конфликт.

От полицията в германския град съобщиха официално, че жената, която е била взета за заложник е освободена и има леки наранявания. Нейният нападател обаче е тежко ранен.

Правоохранителните отргани съобщиха, че ситуацията вече е под пълен контрол.

Около 12:45 часа местно време (13:45 часа българско време) мъжът е хвърлил димка или бутилка със запалима течност в аптеката. В резултат се е задействала противопожарната система. От помещението са избягали две жени. Те са се отървали с наранявания в долните крайници.

Местното издание „Кьолнер щад анцайгер“ съобщи, че на местопроизшествието са били чути няколко изстрела, но от полицията отрекоха да е имало стрелба.

На място бяха изпратени екипи на правоохранителните органи и аварийните служби. Изпратени са и специални части.

Гражданите бяха призовани да избягват района до поставяне на ситуацията под пълен контрол, като е извършена и евакуация. Това съобщава регионалният ежедневник в. „Кьолнише рундшау“, като допълва, че движението на влаковете към момента е преустановено.

Мотивите на похитителя все още са неясни.

В Германия е въведена повишена степен на готовност за терористични атаки – близо две години след като тунизиец се вряза с откраднат камион в коледен базар в центъра на Берлин, убивайки 11 души.

Гарата в Кьолн е основен трънспортен възел между Германия е страните от Западна Европа.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!