Неизвестни хвърлиха яйца по бившия президент на Украйна Петро Порошенко, след като той напусна сградата на Държавното бюро за разследване, където беше извикан за разпит.

Яйцата са ударили също и журналисти, привърженици на Порошенко и полицаи.

Разпитът засяга случая на възможно укриване на данъци при закупуването на Първи канал и продължи почти три часа. След него експрезидентът за кратко разговаря с репортери и си тръгна.

Както каза пред журналисти адвокатът на Порошенко, Игор Голован, по време на разпита бившият държавен глава е дал допълнителни доказателства по случая с продажбата на завода „Кузница“ на „Рибалски“.

Адвокатът отбеляза още, че Порошенко, който е свидетел по три дела, днес е бил информиран за още едно.

Директорът на Държавното бюро за разследване на Украйна Роман Труба написа в своя Телеграм, че следващият разпит на експрезидента може да премине с помощта на полиграф.

По-рано Труба заяви, че срещу Порошенко и други високопоставени лица се разследват 11 наказателни дела. От своя страна генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко отбеляза, че бившият президент фигурира като свидетел във всички случаи.

Самият Порошенко, изказвайки се на конгреса на партията Европейска солидарност, заяви, че е отговорен към украинския народ и не се страхува от разследване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук