българи Македония Владо Перев: Македонската нация е извънбрачното дете на Русия и Сърбия

Членове на младежката организация на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ от скопския квартал „Гази Баба“ запалиха българското национално знаме и публикуваха клип за това под заглавие „Отговор за общата история“.

Министерството на външните работи на Северна Македония осъди днешната публикация в социалните мрежи, на която се вижда как се пали знамето на България.

„След днешното публикуване на видео в социалните мрежи, на която се вижда как се пали знамето на Република България, осъждаме остро този акт като евтин и неуспешен опит да се предизвика омраза сред гражданите на двете държави, както и да се навреди на репутацията на Република Северна Македония“, се казва в позицията на външно министерство.

От външнополитическото ведомство осъждат всеки акт на оскверняване на чийто и да било национален символ, включително символите на съседна Република България, както и всяка друга проява на омраза, която не показва истинските отношения между двете държави.

Министерството на външните работи призовава гражданите да не се поддават на подобни провокации, които са в разрез със стратегическите интереси на държавата да поддържа и развива добри отношения със съседите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!