Започна първото заседание на служебния кабинет, който беше назначен с указ на президента Румен Радев във вторник. На него приоритетно ще бъдат обсъдени ваксинацията и социалните мерки, наложени от пандемията.

В рамките на заседанието служебният министър-председател Стефан Янев и членовете на правителството ще обсъдят приоритетни задачи, които ще бъдат изпълнени през периода на работа на служебния кабинет.

„Работим на пълни обороти, всичко е под контрол. Очаквайте информация навременна, честна и открита. Както заявихме, ще работим в полза на обществото.“, каза Янев пред журналистите, присъствали на началото на първото заседание на кабинета.

В началото на заседанието той обяви, че ще бъдат разгледани няколко текущи въпроса.

„Първо – предстоящи заседания в европейски формати, които предстоят другата седмица. Ще направим разговор относно перспективите за социално подпомагане и наложените от пандемията социални мерки“, каза още Янев.

Днес ще бъде обсъден и планът за ваксинация, като подробности по-късно ще дадат поне двама министри.

Янев опроверга появилата се в публичното пространство информация, че член на кабинета е с положителен тест за коронавирус.

„Мога да уверя, че въпросният министър, за когото е имало медийна публикация, че вероятно е с положителен резултат от тест, не е така. Направил е 3-4 последователни проби, включително има и извинително писмо от първата лаборатория, в която е направена грешката“, посочи служебният премиер в началото на днешното правителствено заседание.

„Здравето е важно, ние сме отговорни не само към собственото си здраве, но и към здравето на другите“, посочи той.

Янев поиска от медиите седмица толеранс, за да могат отделните министри да се запознаят с реалната картина за състоянието на своите ресори.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!