Иван Демерджиев
На снимката: Иван Демерджиев

„Оптимист съм, че България ще влезе в Шенген в началото на втората половина на тази година“. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след среща с Нотис Митарачи, министър по миграцията и убежището на Гърция.

Двамата са обсъдили проблемите с нелегалната миграция. Митарачи е поел ангажимент да посредничи при разговорите за приемането на страната ни в Шенген.

„Фокусът върху опазването на външните граници трябва да се засили и да се работи в посока по-сериозна солидарност от страна на ЕС по този въпрос“, каза Демерджиев.

Акция срещу нелегалната миграция започна в цялата страна, каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред медиите. Действията по нея са отдавна подготвени, добави той.

„На територията на страната вече има успешни реализации на ГДБОП и Гранична полиция. Ударени са сериозни групи за каналджийство. Акцията продължава и в следващите дни не само в България, но и в Турция“, посочи Демерджиев.

Той отбеляза, че това е пътят да разрешим проблема с нелегалната миграция. Подобни акции ще има и съвместно с Гърция, на трансграничната престъпност може да се отговори само със взаимодействие, добави Иван Демерджиев.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук