Борислав Сарафов. Снимка: БГНЕС

Започва дисциплинарно производство срещу военен прокурор и следовател, стана ясно от междинните резултати на назначената от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов ревизия на т.нар. „дела на трупчета“.

Обект на дисциплинарните процедури са Антон Радойнов и Добрин Маринов – единият прокурор, а другият следовател във Военно-окръжната прокуратура – София, съобщиха от държавното обвинение, цитирани от БНР.

Двамата са работили по разследване на евентуално престъпление, извършено от български генерал, военни длъжностни лица и цивилни. Проверката е установила, че делото е било спирано два пъти. И то с мотиви, определени от проверяващите като „абсурдни“.

Същата междинна проверка показа забавяне по дела срещу лица от висшите етажи на властта, извършени от още двама обвинители, един от които е наблюдаващият прокурор по т.нар. дело „Барселонагейт“ Стефан Христов – за евентуалната връзка на Бойко Борисов с същата в Барселона, в която живееше свързваната с Борисов манекенка Борислава Йовчева.

За Христов ревизията установи, че е започнал интензивни процесуално-следствени действия, едва след като стартира процедурата за предсрочно прекратяване мандата на Иван Гешев като главен прокурор – т.е. нещо е чакал и се е ослушвал година и половина.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук