Седмицата на политически консултации започва днес с четирите водещи теми – енергетика, икономика, транспорт и правосъдие. Целта на серията от дискусии по ключови политики, която ще продължи до събота, 27 ноември, е да се изработи коалиционно споразумение.

„Домакините“ от партията на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ са поканили във всяка от дискусиите по различните теми да участват по трима експерти от БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. На тях ще бъдат обсъдени основните проблеми на съответния сектор, предложенията и мерките, които се предвиждат според програмите на различните партии. Във всяко от обсъжданията ще участва или Петков, или Василев.

Срещите ще бъдат проведени като паралелни дискусии и ще бъдат предавани на живо.

Вторият ден от преговорите ще е посветен на темите здравеопазване, земеделие, образование и електронно правителство. В четвъртък ще се обсъждат политиките, засягащи вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура. Петъкът ще е посветен на труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност и спорт. Дискусиите по политиките във сферата на финанси и международни отношения ще се дискутират в събота.

Очаквайте подробности!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!