Матю Хог разбира по съвсем друг начин произвеждането на домашна бира. Заради излишъка от квас в храносмилателната му система, 34-годишният британец се напива само от яденето на ежедневни храни като хляб, паста, сладкиши или плодове точно толкова, колкото неговите приятели след няколко бири.

Всъщност състоянието му не е дар от боговете, а болест, която се нарича „авто-пивоварен синдром”. Заболяването е изключително рядко и означава, че вътрешностите на мъжа произвеждат етанол, или чист алкохол от въглехидрати.

След като хапне тестени изделия Матю или е пиян до козирката, или изморен и махмурлия едновременно. Въпреки очакванията, да си постоянно пиян не е най-прекрасното чувство, казва самият той.

„Този синдром има ужасно разрушаващ ефект върху живота ми”, казва британецът.

Преди заболяването му да бъде открито, той прекарал тийнейджърските си години необяснимо изморен и дезориентиран през цялото време. Някога той бил атлет и отличник, но с времето мозъкът му започнал да отказва да се концентрира върху изпити, а кратките разходка в парка го карала да се чувства физически смазан.

След 80 хил. долара изхарчени за изследвания, мексикански доктор най-накрая диагностицирал Матю с болестта, наричана още Синдром на чревната ферментация. За да контролира състоянието си, Матю е подложен на строга диета без никакви въглехидрати и плодове.

Въпреки това хроничната умора не му позволява да се задържи на работа на пълен работен ден. За да се издържа, Хог управлява блог, посветен на различни видове болести и алергии, където обменя опит с хора в неговото положение.

Според Матю една от най-големите трудности да имаш такова заболяване е неразбирането от страна на околните.

„Хората си мислят, че просто си го измисляме”, казва той.

Е, явно да си постоянно пиян не е най-забавното нещо на света, въпреки мнението на тийнейджърите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!