Синдром на Даун

Британският модел Кейт Грант стана първата жена със Синдром на Даун, която успя да спечели международен  конкурс за красота.

Синдром на Даун

Момичето удържа победата в конкурса Ultimate Beauty of The World, чийто основен принцип е многообразието на участниците. В него могат да взимат участие момичета без ограничения във височината, теглото и семейния статус.

Синдром на Даун

По думите на майка й Кейт мечтаела за професията модел, откакто била на 13 години. В миналото младата дама е участвала в събития като Модната седмица на Белфаст и е била модел за различни бутици в родния си град. Въпреки, че майка й изпращала нейни снимки до различни агенции, Кейт все не получавала така желаната работа като модел.

Синдром на Даун

Запленена от красотата на дъщеря си на абитуриентския й бал, майката на Кейт споделила нейна снимка в социалните мрежи. Представете си изненадата й, когато публикацията била споделена 26 хил. пъти и видяна от директора на конкурса за красота Тейлър Хамилтън. Той лично поканил Кейт да се яви.

Синдром на Даун

Нейният успех е невъобразимо далеч от мрачните краски, които докторът, който я изродил, обрисувал пред родителите й часове след като Кейт се появила на бял свят. Тогава те чули най-страшното: че дъщеря им най-вероятно никога няма да се научи да чете и ще има ограничени възможности да говори.

Синдром на Даун

„Искам следващото поколение, което има специални потребности, да знае, че истинското значение на красотата е това, което си, а не начинът, по който изглеждаш”, каза Кейт минути след като беше коронясана.

За нея добротата, страстта и вътрешният блясък представляват истинската красота.

Синдром на Даун

Победата дава възможност на 19-годишната Кейт в продължение да година да участва във фотосесии и различни мероприятия, провеждани от организаторите на конкурса. Освен това тя ще влезе в журито на конкурса през следващата година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук