Пътят Маджарово – Бориславци – Малки Воден е в трагично състояние – една от основните артерия, която води туристи към язовир „Ивайловград“. Третокласният път, който е част от републиканската пътна мрежа, не е ремонтиран от десетилетия, оплакват се хората.

Особено плачевно е състоянието на участъка Бориславци – Малки Воден – разклона за село Дъбовец към Ивайловград. Той е целият осеян дупки, на места пътят е пропаднал, което го превръща в опасен. Може би това е в резултат и на тежкотоварните камиони, натоварени с дърва, които минават по него. Ежедневно разбиваме колите си там, а плащаме винетки, недоволстват хората, които се надяват поне дупките да бъдат запълнени с асфалт. Много туристи също пътуват към Бориславци за отдих и риболов край живописния язовир „Ивайловград“.

От Областното пътно управление в Хасково коментираха, че са запознати с тежкото състояние на пътя, и той е предвиден за текущ ремонт. Чака се одобрение от Агенция „Пътна инфраструктура“. Очакванията са, че до седмица – две ще има яснота.

Още в средата на миналата година бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков отговаря, че за основния ремонт на пътя Маджарово – Бориславци – Малки Воден, според направена експертна оценка, са необходими около 8 000 000 лв. с ДДС, с които на този етап Агенция „Пътна инфраструктура“ не разполага. Питането към него е отправено от депутатите Никола Динков и Виолета Желева. „От 2019 година ще търсим финансови ресурси, дори по линия на бъдещата тол система“, се казва още в отговора на Нанков.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!