транспорт

От „Спаси София“ призовават за връщане на нощния градски транспорт в столицата. Инициативата идва след като стана ясно, че с решение на Столичния общински съвет таксиметровите превози ще поскъпнат от 1 януари 2023 г. Според Спаси София Столична община е длъжна да предостави евтина и достъпна алтернатива за нощните пътувания:

Да се върне нощният градски транспорт!

Тъй като от Нова година такситата поскъпват с нови 15%, Общината е длъжна да осигури евтина, безопасна и удобна алтернатива. Затова Борис Бонев внесе доклад в СОС, който ще се гласува утре.

Всеки голям европейски град, включително и балкански, имат нощен транспорт. Това не е „лигавщина за пияници и наркомани“, а необходимост за хилядите, които работят до по-късно. Това е възможност и за задвижване на културния живот в столицата – важна част от т.н. нощна икономика на града, както и начин да се намалят пътните инциденти.

Вярваме, че мярката ще бъде подкрепена от всички политически групи, вкл. от ГЕРБ. Обратното би било пълно лицемерие – гласуваха за по-скъпи таксита, но не подкрепят Общината да върне една от основните си услуги, гласи публикацията им във фейсбук.

Припомняме, че Транспортната комисия към Столичния общински съвет не прие предложението отново да има нощни линии на градския транспорт в София. Причината е основно високата задлъжнялост на дружеството „Столичен автотранспорт“, както и недостиг на шофьори, изтъкнаха общинските съветници.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук