Британският премиер Борис Джонсън е хоспитализиран, за да му бъдат направени изследвания във връзка със заразяването му с коронавируса.

Това съобщи снощи кабинетът на министър-председателя на Обединеното кралство, цитиран от агенциите.

„По препоръка на своя лекар министър-председателят тази вечер бе хоспитализиран, за да му бъдат направени изследвания. Това се прави като предохранителна мярка“, заявиха от „Даунинг стрийт“.

Анонимен източник, близък до ръководството на националната здравна система в Англия, каза за РИА Новости, че британският премиер Борис Джонсън ще се подложи на изкуствена вентилация на белите дробове.

„Джонсън е спешно хоспитализиран. Той ще бъде подложени на изкуствена вентилация на белите дробове по препоръка на личния му лекар“, каза източникът.

Премиерът на Великобритания има висока температура и продължава да кашля.

Фактът, че Борис Джонсън се е заразил с COVID-19, беше обявен на 27 март. Въпреки болестта си, той продължава да ръководи британското правителство, съобщиха от „Даунинг Стрийт” 10.

Бременната годеница на британския премиер Борис Джонсън потвърди в неделя, че е имала също като партньора си симптоми на Ковид-19, но вече се подобрява. Кари Саймъндс обаче не е правила тестове, за да се потвърди дали е носител на вируса, както направиха Борис Джонсън и принц Чарлз.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!