Заседанието на работната група в парламента „за“ и „против“ зеления сертификат се провали след обвинения в цензура. Причината за напрежението беше видеоизлъчване, което групата, определена от „Възраждане“, организира, макар на срещата официално да не бяха поканени медии. 

От другия „лагер“ отказаха да бъдат записвани и поискаха да не се дава публичност на срещата преди да има заключение от нея.

За създаването на работната група представители на „Възраждане“ и Кирил Петков се разбраха на 14 януари, когато се срещнаха заради организирания от партията протест пред Народното събрание, на който напрежението ескалира.

Форматът на създадената работна група е от 12 души, които са в две групи по шестима. На заседанието днес от страна на застъпниците на сертификата присъстваха клиничният вирусолог проф. Радка Аргирова, която е съветник на премиера, председателят на дружеството по фармация проф. Георги Момеков, д-р Христиана Бацелова.

Техни опоненти бяха Деян Николов, депутат от „Възраждане“, който се представи и за статистик, д-р Георги Тодоров, представил се за специалист по клинична лаборатория, и имунологът проф. Андрей Чорбанов, депутат от „Има такъв народ“, както и работещият в инфекциозната болница в София Атанас Мангъров.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук