Боян Расате
На снимката: Боян Расате

Софийската градска прокуратура е направила опити да призове във вторник крайнодесния политик Боян Станков-Расате, за да му повдигне обвинение в едро хулиганство във връзка с нахлуването и потрошаването на ЛГБТИ център от събота. От там обаче посочват, че той не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на държавното обвинение.

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се извършва на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвинението. Расате не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси, съобщиха от прокуратурата.

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 30.10.2021 г. Расате (Боян Станков – бел. ред.), в съучастие като извършител с други неустановени лица, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост – престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук