Принц Джордж и принцеса Шарлот имат необикновен живот заради кралския си произход. Като трети и четвърти престолонаследници, децата се различават драстично от своите връстници.

И двамата посещават елитното британско училище – Thomas’s Battersea, като Джордж е във втори клас, а Шарлот е в предучилищната група.

Въпреки първоначалното вълнение, Кейт, Уилям, Джордж и Шарлот очевидно биват третирани като всички останали в училище и никой не се обръща след тях.

Това обаче означава, че на Джордж и Шарлот не им е позволено да си имат приятели, подобно на връстниците си, в съответствие с правилата на училището.

Британската журналистка Джейн Мур обяснява защо Шарлот няма право да си има „най-добра приятелка“.

„Малките училища се фокусират върху добротата, а това училище особено много набляга на тази тема. Има политика, според която ако детето ти прави пари, освен ако не са поканени всички деца от класа, не може да бъде поканен нито един от съучениците. Целта е нито едно дете да не се чувства пренебрегнато. Навсякъде в сградата има надписи, на които пише „Бъдете добри“. Това е политика на училището. Те не толерират „най-добрите приятели“.

Училището предлага широк спектър от предмети, фокусирайки се върху седем ключови области – лично, социално и емоционално развитие; комуникации и език; физическо развитие; грамотност; математика; разбиране на света и изкуството.

Освен обикновените предмети, Шарлот и Джордж ще учат балет, френски език. Децата биват обучавани за здравословното хранене още през първата година на обучението им.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!