Иван Гълъбов
На снимката: Иван Гълъбов - един от студентите от СУ и УНСС, които вчера официално обявиха своята подкрепа към антиправителствените протести

Аз познавам млади кадри, които са влизали в министерства само че там, ако не си кукла на конци, бързо излизаш и с нищо не допринасяш. Това каза специално за ДЕБАТИ.бг един от протестиращите студенти от Софийския униоверситет – Иван Гълъбов.

Припомняме, че  вчера студенти от Юридическия факултет на Софийския университет официално обявиха своята подкрепа към антиправителствените протести, които продължавата вече 100 дни.

Днес те проведоха шествие от Софийския университет до площад „Независимост”. То обаче беше възпрепятствано от полицията. Ето какво каза Иван Гълъбов за случилото се:

„Провериха ни, стигна се до транспаранта. Изведнъж дойде началникът на този пропускателен пункт, пред който се събрахме и каза, че това нещо се смята за оръжие. Ние попитахме защо, тъй като голяма част от протестиращите студенти са от Юридическия  факултет, чисто да се запознаем. Той обаче каза, че според закона тръбата трябва да бъде до 1 метър и 20 сантимeтра. Ние проверихме, но такова нещо нямаше, други от студентите казаха, че ако това е така, то ще бъде в някаква наредба. След като го попитахме, стана ясно, че законът или наредбата позволява на полицаите да преценят кое би могло да се сметне за оръжие.  По протестите обаче ние сме виждали огромни плакати, с ПВЦ тръби, които биват допускани, хора с бутилки, палатите, които са с метална конструкция, и им казахме „значи това подлежи на Вашата субективна гледна точка” и той потвърди.”

След намеса от страна на останалите протестиращи обаче, които се насочиха към студентите, те бяха допуснати, а транспарантът беше окачен.

„Оказа се,  че някой от трибуната е подсказал, че имаме проблеми и изведнъж дойдоха протестиращите, за което много им благодарим. Това беше голяма морална подкрепа.”, обясни господин Гълъбов.

Иван Гълъбов каза още, че по начина, по който държавата се управлява в момента, в нея няма място за младите и образовани хора, а корупцията трябва да бъде  изкоренена изцяло.

Цялото интервю със студента Иван Гълъбов очаквайте утре в рубриката „Интервю” на ДЕБАТИ.бг.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!