население, статистика

В последните дни се появи един парадокс, който учуди много българските граждани. ЦИК официално излезе с информацията, че 6 594 593-ма души имат право да гласуват. Това е с около 74 000 души повече, отколкото са официално българските граждани след преброяването през 2021г. Тогава НСИ оповести, че населението на България е 6 519 789 души, но това далеч не е точния брой на населението. Доказват го и данните на ЦИК. 

Разминаването се получава, защото има разлика между данните на НСИ и тези на „Гражданския регистър за административно обслужване“ (ГРАО), който следи българските паспорти. А български паспорт притежават над 8 милиона души.

Последното преброяване на населението, което се проведе в края на миналата година, остана в съзнанието ни като ужасяващо. Остава съмнението, че Преброяване 2021 бе неособено успешно, дори мърляво. Факт е, че то беше придружено от трудности и хакерски атаки. Не всички бяха гостоприемни към преброителите, но и те не бяха особено усърдни в работата си – много хора останаха непреброени.

Тези данни опровергават твърденията на някои „експерти“, че нацията ни се е стопила с почти половин милион за 10 години, целящи отново да всяват смут сред обществото.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук