Прави впечатление, че и днес, и в петък, Цветан Цветанов ясно акцентира, че са нужни честни избори. Припомняме, че до миналата година Цветанов е организирал и печелил около 10 пъти, почти подред, изборите в полза на ГЕРБ.

Ако има човек в републиката, който прекрасно да познава начина на правене на избори у нас и начина на манипулирането им, това е именно Цветан Цветанов.

Затова и никак не е случаен неговият вопъл, че изборите ще трябва да бъдат честни. Цветанов прекрасно знае, че изборите у нас от много години са манипулирани и нечестни. Наясно е, че ако и този път бъдат направени по познатия начин, той няма никакви изгледи да влезе в парламента.

Точно затова той и непрекъснато говори именно за честни избори. Останалите му изявления са само дежурните политически клишета от арсенала на Европейската народна партия.

Но макар и Цветан Цветанов да не е най-убедителният адвокат на честните избори, то думите му са още едно доказателство в посока на твърдението, че днес най-важни са не заявяваните политически намерения, а именно възможността да бъдат организирани напълно честни и прозрачни избори.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!