мерки

СДВР предприема сериозни мерки за охрана на обществения ред в столицата заради предстоящата футболна среща между отборите на ПФК „Левски“ И ПФК „ЦСКА – София“ и заявеното преди това шествие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

От 12:30 часа ще се проведе шествие  под наслов „„Левски, ти си всичко за нас““, в което ще участват ПФК „Левски“ заедно с Националния клуб на привържениците на „Левски“. Шествието ще бъде непосредствено преди футболната среща между ПФК „Левски“ и ПФК „ЦСКА – София“.

Маршрутът е от бул. „Тодор Александров“ по бул. „Княз Ал. Дондуков“ , бул.„Васил Левски“, ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“, бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „ Драган Цанков” с крайна точка Национален стадион „Васил Левски“.

Футболната среща между отборите  започва в 14.45 часа на Националния стадион „Васил Левски“. През цялото време на  провеждане на шествието и спортната среща ще има засилено полицейско присъствие, за да се гарантира опазването на обществения ред. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Няма да бъдат допускани хора с съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия, а пък непълнолетните ще бъдат пускани само с придружител и декларация за родителско съгласие.

За да бъде избегнато струпване, от полицията приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 12.45 часа. Привържениците на ПФК „Левски” ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Б”, а привържениците на ПФК „ЦСКА – София” – в секторите „В” и „Г”.

Заради мача се променя и движението в София. До 17 часа се забранява престоят и паркирането на моста пред стадион „Васил Левски“.

От 13.30 часа до приключване на футболната среща, се забранява влизането и в двете посоки по ул. „Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Драган Цанков“ и бул. „Черни връх“ около Националния стадион „Васил Левски“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук