Пътни полицаи ще извършват усилени проверки по празниците, съобщиха от МВР на брифинг във връзка с предстоящия усилен трафик по пътните артерии в страната.

Контрол ще се упражнява ежедневно, а органите на реда ще следят най-вече за спазването на скоростните режими, задължителната застраховка гражданска отговорност и шофиране под влияние на алкохол и наркотици.

Екипи на полицията ще има на основните пътни артерии, традиционно най-интензивен ще бъде трафикът на изходите на столицата.

Към момента няма информация колко автомобила ще напуснат София по празниците, но по данни на АПИ за вчерашния ден, те са били около 50 хиляди.

„Създали сме необходимата организация всяка една областна дирекция да подпомага движението при необходимост. За нас най-важен е контролът и опазването на живота и здравето на пътуващите“, увери инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“.

Всички камери за засичане на скорост също излизат по автомагистралите и първокласните пътища. В градовете също ще има допълнителни патрули.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!