Зона за платено паркиране въвежда Община Мездра в централния участък на ул. „Христо Ботев“, съобщиха от администрацията.

Зоната ще е от двете страни на „Алеята на кестените“ между кръговото при кръстовището с ул. „Марин Дринов“ до паркинга между административната сграда на Община Мездра и жп гарата и ще заработи от 15 април.

Ще се обслужва от автоматизирана паркинг система с входен и изходен терминал, автоматични високоскоростни бариери и два разплащателни терминала, които вече са монтирани пред административната сграда на Община Мездра и в „Алеята на кестените“. Зоната за почасово платено паркиране е обозначена с пътни знаци за платен паркинг и информационни табели, върху които са описани размерите на таксите за паркиране.

Първите 20 минути от престоя ще са безплатни, а за инвалиди – първият час, след това всеки следващ ще струва по 1 лв., а месечният абонамент – 70 лв.

Решението за въвеждането на зона за платено паркиране е прието и регламентирано в Наредбата за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Мездра от август 2021 година, казаха за  БТА от общинска администрация. В нея са определени общо четири района в града, в които може да се въведе платено паркиране.

Дневният и часови режим за работа на зоните трябва да е от 8:00 до 17:00 часа в дните от понеделник до петък, с изключение на официалните празници.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук