Неуловимата голяма котка, която от 30 години хората забелязват в района Кеймбриджшая, Източна Англия, най-после бе хваната от камерата на случаен наблюдател и се доказа, че съществува. „Тигърът от мочурищата“, както бе наречено животното, е снимано неколкократно на неясни фотоси и учените така и не успяха да определят какво животно е, освен че е роднина на котките. Ето някои от предишните:

„Тигърът“ се оказа всъщност с размерите поне на леопард, което разсейва предположенията за преувеличeн размер на едър котарак или за шотландска дива котка.

Следи от хищника, по-големи от човешка длан

46-годишният Джейми Нюби и неговата годинеца Хейли забелязали животното на 350 метра от вилата си и го снимали. Той първоначално се усъмнил да не е вид елен, който живее по тамошните места, но жената първа заявила, че звярът прилича на голяма котка.

Малкият размер на памета на камерата прекъсва записа, преди Нюби да успее да запише и как хищникът скача и убива нещо в тревата.

Очевидецът разказа, че предния ден на същото място е видял човек, който разхожда лабрадор и затова преценява, че непознатата котка е голяма поне колкото такова куче, „а може би и повече“. Очевидецът е впечатлен от мускулите на звяра.

Това значи, че „блатният тигър“ е с размерите на леопард или дори ягуар. Според Джейми годеницата му го е видяла по-добре и заявила, че звярът имал „страшно, злобно лице“. Заради това описание той поясни, че Хейли не обича котки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук