Виден криминален бос в подземния свят в Израел и неговият бодигард бяха застреляни посред бял ден при дръзка атака в ресторант в Мексико сити. Според една от версиите убийците са членове на местен наркокартел и са наети от израелска банда, свързана с организираната престъпност.

Израелският криминален бос и осъден убиец Бен Сути и бодигардът му Алон Азулай, който също е известен в подземния свят, бяха разстрекляни в ресторант в търговския център „Артс Педрегал“ в мексиканската столица в сряда. Властите заявиха, че убийството им вероятно е свързано с разчистване на сметки в израелската мафия. Общо 44 куршума са били изстреляни по време на стрелбата, която беше заснета от охранителни камери в мола.

Убийците – мексиканката Есперанса Гутиерес Рохано и все още неидентифициран неин съучастник, са заснети спокойно да минават покрай масата, на която седял израелският мафиот. След това двамата откриват стрелба. Рохано е задържана преди да успее да избяга. Първоначално тя заявила, че е извършила престъпление от страст, тъй като Сути й изневерявал, но впоследствие признала, че е била наета да го убие.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!