проходите, зима

Днес вали сняг. Няма изненада. Зима е. И по наша традиция изненадани има. Започна и ограничението на движението по проходите.

Заради обилен снеговалеж от 14:00 часа е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Троян – Кърнаре (проход „Троянски“). Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. По-рано беше ограничено движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета и през проходите Рожен, Превала и Печинско.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес предупредителни кодове за снеговалежи в България.

Предупреждението от втора степен – оранжев код, за

очаквани значителни снеговалежи

е за област Смолян и част от областите Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от областите Враца и Монтана; за значителни валежи от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за значителни валежи от дъжд – в област Хасково.

Вчера от АПИ също предупредиха, че се очаква понижение на температурите и валежи от сняг, заради което шофьорите трябва да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват необходимата дистанция. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Още новини от деня – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук