Алек Болдуин

Осветителят на продукцията „Rust“ заведе дело срещу Алек Болдуин и продуцентите за фаталния изстрел, убил операторката Халина Хъчинс на снимачната площадка на уестърна в Ню Мексико, съобщава БТА.

В жалбата се посочва, че поради небрежност ищецът е преживял „тежък емоционален дистрес“, който ще го преследва винаги.

Серж Светной е посочил в иска, че куршумът, убил близката му приятелка Хъчинс на 21 октомври, едва не засегнал и него, и че той държал главата на операторката в последните мигове от живота ѝ.

„Изобщо не е трябвало да има истински муниции на снимачната площадка“, заяви на пресконференция Гари Дордик, адвокат на Светной.

Междувременно адвокатът на Хана Гутерес Рийд коментира: „ние сме убедени, че това е саботаж“, и че на Хана е заложен капан. Той добави, че според клиентката му местопрестъплението е било манипулирано, преди да дойде полицията.

Делото, заведено в Лос Анджелис, е срещу повече от двадесет души, сред които и Алек Болдуин, звездата на филма и негов продуцент, Дейвид Холс, асистент-режисьор, подал оръжието на Болдуин и Хана Гутерес Рийд, която отговаряла за оръжията на снимачната площадка.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!