Проф. Христо Хинков във Враца. Снимка: БТА

Ще намерим шестима педиатри за детското отделение на болницата във Враца и ще решим проблема още другата седмица, зарече се след среща с ръководството на болницата и педиатрите от детското отделение в Областната управа на Враца министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

На първо време ще решим проблема с лекари и специализанти от София, като очакваме общината във Враца също да помогне и да даде перспектива на болницата. Държавата е готова да отпусне пари на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, но проблемът трябва да се реши системно, а не само като се закърпи тази кръпка, поясни министър Хинков.

Той съобщи, че още не е приел оставката на директора на болницата д-р Кети Ценова. Тя пожела доброволно да се оттегли, тъй като не може да реши проблема с напускащите педиатри.

Депутатът от Враца Красен Кръстев обеща, че местната община ще помогне с осигуряването на общински жилища за педиатрите, които ще дойдат от София да работят в детското отделение на врачанската болница.

Министър Хинков отиде лично във Враца, за да се срещне спешно с местната власт и с педиатрите, след като тази сутрин съобщи, че директорът на болницата д-р Кети Ценова е подала оставка.

След среща на 4 август между изпълнителния директор на болницата и областния управител на Враца Надя Донкинска стана известно, че има опасност болницата да остане без детско отделение. Причината е, че и 5-имата лекари са подали предизвестие за напускане, което изтича на 15 август.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук