ваксинация ваксини доза бустерна доза

Военномедицинската академия отваря „зелен коридор“ за ваксиниране срещу COVID-19, се посочва в съобщение на страницата в интернет на лечебното заведение.

Всички желаещи, без записани часове в Националната здравно-информационна система, могат да се имунизират днес във ваксинационния център до 17.00 ч. Имунизациите ще се извършват само с ваксината на „Астра Зенека”. Продължават ваксинациите по националния електронен регистър, реваксинации и имунизации на планирани целеви групи.

Коридор се осигурява и в ИСУЛ и „Пирогов“

Десетки желаещи да получат доза от Оксфордската ваксина „АстраЗенека“ се наредиха на опашка пред имунизационния кабинет на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ вчера. Акцията продължава и в днешния ден от 08.30 до 16.30 часа.

Предварително записване не е необходимо и за „Пирогов“, където ще работят 4 пункта за ваксиниране с „АстраЗенека“ без предварително записване.

В България пристигнаха още 16 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на „АстраЗенека“, а здравните власти информираха, че доставените количества веднага са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.

Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква в понеделник от производителя Pfizer/BioNTech – 31 590 дози.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук