Германската полиция спря мъж, който карал гол мотопедеда си, в опит да се разхлади поради големите жеги, стоварили се върху Мюнхен. Полицията в Бранденбург пусна в Туитър две снимки на мъжа с мотопед, „облечен“ само с каска и сандали, и призова  ползвателите на социалната мрежа да предложат надписи за изображенията.

„Защото сме безмълвни“, каза полицията, добавяйки хаштаговете #heat, #safetyfirst и #livingontheedge.

Веднага се изсипали много запитвания дали човекът е нарушил някакви правила и полицията изясни, че не е незаконно да обикаляш гол публично, стига някой да не подаде оплакване срещу това.

В южната част на страната, някои жени, които се бяха разположили топлес на река Изар в Мюнхен, стигнаха до скандал, когато петима напълно облечени охранители се приближиха до тях, за да им кажат да си сложат горнищата на банските, съобщава в. „Зюддойче“.

Няколко други плажуващи наблизо застанаха на страната на жените, като една от тях каза пред вестника: „Свалихме си бикините от солидарност“.

При разрастването на дебата за инцидента, който се случи през уикенда, партията на Зелените отнесе въпроса до градския съвет на Мюнхен.

„За мен това е неразбираемо, защо след като мъжете могат да лежат на слънце голи до кръста, жените да не могат“, каза Доминик Краузе, която е сред инициаторите на дебатите в съвета.

На снимката: нудистко кафене

От Християнсоциалния съюз, консервативните баварски съюзници на канцлера Ангела Меркел, застанаха на друга позиция и вместо това внесоха спешно предложение в сряда, изискващо къпещите да си сложат „бански костюми, които напълно покриват основните им полови органи“, освен в район, специално определен за нудисти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!