операция, хирурзи
Трансплантацията на стволови клетки е сложна и рискова Снимката е илюстративна

Цели 6 дни болна жена, настанена от близките си в столичен хоспис, е лежала там със счупен крак. През това време никой от персонала не разбира, че се касае за фрактура. Накрая по настояване на роднините пациентката е закарана в болница, където след рентгенова снимка се установило, че има сложна травма и се налага операция. Ето и предисторията:

„На 12 декември закарахме майка ми във въпросния хоспис, тъй като беше във влошено здравословно състояние и се нуждаеше от 24-часови грижи. В сайта на заведението прочетохме, че там е осигурено непрекъснато медицинско обслужване и видеонаблюдение“, разказва пред Нова тв дъщерята Румяна. Оказва се, че още през първата вечер след настаняването жената пада по стълбите.

„На следващия ден се обадих да попитам как е. Казаха ми, че е паднала и си е сцепила веждата. Раната е обработена, всичко е наред”, описва Румяна.

Вечерта семейството отишли да видят болната и видели, че единият й крак е син. Обяснили им, че това е леко натъртено.

„Шест дни майка ми лежа тук със счупен крак, без никой да установи това нещо”, възмущава се Румяна.

От хосписа коментират, че от медицинска гледна точка всичко е спазено. Семейството е подало сигнал в „Медицински надзор”, откъдето предстои проверка. От „Медицински надзор“ обясняват, че никога досега хосписът не е бил обект на проверка, за него не са получавани сигнали.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук