Броят на загиналите в резултат на срутването на блока в Магнитогорск след взрив на газ нарасна до 21 души. Това съобщи пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации за ТАСС.

„От развалините е извадено тялото на една жена. Загиналите вече са 21“, каза представителят на Службата за извънредни ситуации. Сред мъртвите са и две деца.

Все още в неизвестност остават около 30 души, а шансовете те да са оцелели намаляват с всяка минута.

Магнитогорск

Междувременно стана ясно, че 11-месечното момченце, което бе спасено след 36 часа престой сред развалините на жилищния блок, е транспортирано в боница в Москва, където високопрофесионални лекари ще се грижат за неговото здраве.

Припомняме, че детето е останалож живо повече от денонощие, благодарение на това, че е било добре увито в детското си креватче. Момченцето има фрактури на главата и други наранявания.

Магнитогорск

Неговата майка е успяла да избяга от дома им малко след експлозията, спасявайки другото си дете, което е на 3 години.

Магнитогорск

Взривът на газовата инсталация в жилищния блок разтърси града на 31 декември. След експлозията се срути един от входовете на сградата, в която живеят около 1100 души. В зоната на поражение са живеели общо 120 души. Десетки хора бяха евакуирани от въпросния и съседните входове, съдбата на 27 души остава неизвестна.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!