За две рогати животни, но с повече рога от нормалното, съобщиха днес от различни краища на САЩ.

В горите в щата Мичиган е било забелязано животно с необичайни допълнителни атрибути на главата – рядък елен с три рога. Съществото е снимано между покритите със сняг дървета в Мичиган от фотографа-любител Стив Линдберг.

РОГА, МУТАЦИИ

Големият мъжки елен беше хванат в кадър, гледайки директно в обектива. От дясната страна на главата му има рог с пет разклонения. Но изглежда, че аномален растеж е причина за поява на два отделни рога от другата страна на черепа му един до друг.

Линдберг отбелязва, че животното е видяно „с приятелката си“. Той каза, че е наблюдавал елените няколко часа. Мъжкият бил с малка сърна и той предполага, че не е искал той да се приближи твърде много до нея. На следващия ден създанието изчезнало от района.

РОГА, МУТАЦИИ

Ветеринарят Стив Едуардс, от Лейквю в Мичиган, каза на „Детройт Фри прес“, че еленът е нормален и здрав. Той каза, че е възможно нещо да се е случило, когато еленът е бил ембрион преди раждането.

Еленът с три рога вероятно е „един на милион“, добави той.

В американския щат Мисури бе спасено бездомно кученце с опашка, растяща на челото му. Това съобщиха служители на организацията за защита на животните „Макс Мишън“. Двумесечното кученце било намерено в селски район преди няколко дни. Поради силния студ то можело да замръзне до смърт.

Спасители от организацията кръстили кучето Нарвал – в чест на морските бозайници с дълъг рог. Служители на организацията публикуваха няколко снимки на необичайното кученце, които събраха хиляди харесвания и коментари.

МУТАНТИ, РОГА

„Знаех, че еднорозите съществуват! Просто сме ги търсели не там, където е трябвало!“, написа Никол Кребс Мюлер.

„Нарвал е много красиво кученце! Надявам се, че ще запази тази опашка, ако не му създава здравословни проблеми. Той е специален, надявам се да попадне в ръцете на специален човек“, пише Лин Мурман-Ървин.

МУТАНТИ, РОГА

Ветеринарите изследвали животното и установили, че опашката на лицето му не е свързана с вътрешни органи и не изпълнява никаква функция, но също така не са предприели нищо за премахването й. Служителите на организацията за защита на животните, която спасила Нарвал, обаче не бързали да търсят собствениците, защото засега той се нуждае от надзора на специалисти.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!