Българката Катрин Тасева спечели златен медал за съчетанието си с топка на турнир в Киев от веригата Гран при по художествена гимнастика. Тя спечели симпатиите на съдиите с изпълнението си на трудни и оригинални елементи, преплетени в хореографията с финес и музикалност, напомнящи балетна миниатюра. Българското момиче изпълни съчетанието си с изключително вдъхновение и заслужено грабна златния медал, оставяйки след себе си рускинята Полина Хонина и представителката на Израел Виктория Филановски.

„Сънувах медала предната вечер! Много съм щастлива! Яд ме е за допуснатите грешки, но като цяло съм доволна от представянето си за етапа на подготовка, в който се намирам! Радвам се, че композициите се харесаха на съдиите, това беше много важно! Получих страшно много поздравления и това ме мотивира да продължавам да работя още повече! Искам „Мила Родино” да звучи по-често на състезания! Благодаря на всички за подкрепата”, сподели Тасева веднага след състезанието.

Вчера нашето момиче зае четвърто място в многобоя. Състезанието беше спечелено от руската представителка Юлия Бравикова, следвана от Хонина и Филановски.

Днес Катрин Тасева участва в още два финала – на лента и бухалки, на които зае пето и шесто място.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!