Златина Стоянова
на снимката: Златина Стоянова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг Златина Стоянова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи коментира последното пътно произшествие в Китен, при което след употребата на алкохол и наркотици водач блъсна шест момичета. По нейни думи основната причина за подобни произшествия е недостатъчният контрол по пътищата, но и отношението на всеки шофьор, както и на неговите близки към употребата на забранени вещества.

„Всъщност употребата на алкохол или наркотици става в компания обикновено. Т.е. всички приятели или познати – тези, които участват във веселбата обикновено, позволяват на приятелите си, които са употребили алкохол или наркотици да се качат зад волана. Тази толерантност погрешно разбрана, която имаме, да употребяваме забранени вещества всъщност не се санкционира от най-близкия кръг от хора.”

Според Стоянова произшествията, причинени от употребата на алкохол, наркотици или превишена скорост биха се намалили драстично ако се прилагат незабавни наказания. Според Асоциацията на пострадалите при катастрофи административните глоби, които често не се плащат, имат превантивен характер и нерядко се пренебрегват. По този начин те не изпълняват целта си да предотвратят катастрофи и водачите продължават неправомерното си поведение на пътя.

Цялото интервю със Златина Стоянова може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук