Зимбабве

Добре дошли в света на златната младеж на Зимбабве – най-бедната след Конго страна на планетата. Но докато голяма част от населението тук се бори за  съществуване, богатите деца не се лишават ​​от нищо. Частни самолети, яхти, сребърен „Ролс-Ройс“, купища пари и златни револвери – младият елит на Зимбабве парадира с луксозния си начин на живот. Почти цялата местна „златна“ младеж се състои от роднини на сваления президент Мугабе. Това означава ли, че златните им дни са преброени?

Те не се нареждат на опашката за хляб като две трети от населението на Зимбабве. О, не, те карат най-скъпите автомобили в света и пият селектирани напитки от по няколко хиляди долара бутилката. За елита на Зимбабве, втората по бедност страна в света, пазаруването в Париж или Дубай, където те летят с частен самолет, украсен със злато, е нещо съвсем нормално. И най-важното за тях е задължително да  демонстрират богатството си в социалните мрежи.

Синовете на сваления президент – 24-годишният Робърт Мугабе – младши и 20-годишният Чатунга Мугабе (вдясно).

През септември Робърт – младши купи два автомобила „Ролс-Ройс“, а неотдавна се похвали с черния си „Батмобил“, с който се появи в Дубай.


Освен това в инстаграма на най-възрастния потомък на диктатора многократно се демонстрира, че пътува в частен самолет, чийто вътрешен интериор е изцяло украсен със злато.

На външен вид богатият младеж също не отстъпва на никой. Например, той наскоро се похвали с придобиването на дизайнерски обувки от „Giuseppe Zanotti“ от крокодилска кожа. Заслужава си да се поздрави с обувки за 14 хиляди долара.

Робърт- младши купи златен револвер, който изстрелва червило.

Брат му Чатанга редовно попада в светлината на африканските медии като един от най-скандалните обитатели на континента. Преди седмици той показа часовника си „Rolex“, украсен с диаманти. Декорацията струва на сина на диктатора $ 60 000.

Но синовете на бившия президент на Зимбабве не са единствените, който харчат много пари за прищявки в страна, където 93% от хората живеят под прага на бедността.

Да погледнем 28-годишните дъщери на магната и политик Филип Чиянг – Ванеса и Мишел. Бащата им е племенник на Мугабе, чието състояние е 280 милиона долара.

Ванеса Чиронг, една от така наречените „Зимбабвийски Кардашиян“.

Сестра й е Мишел Чиронг. Въпреки богатството и връзките на баща си, тя твърди, че живее скромен живот в столицата на Зимбабве – Хараре. Въпреки че нейният инстаграм свидетелства за противното.


Мишел управлява автомобил за 100 хиляди долара, а меденият им месец на Сейшелските острови, който струва 65 хиляди долара, момичето нарича евтина почивка.

Дъщерите на богатия бизнесмен си купуват скъпи кожи и чанти от лъвска кожа. Позлатените орнаменти върху тортата за рожден ден са често срещани в живота на златната младеж.

В същото време сегашната инфлация в Зимбабве е 384%, а 93% от населението живее под линията на бедността.

33-годишният Гениус Кадунгуре седнал на „Rolls-Royce“.

Този скандален бизнесмен започва кариерата си с получаване на разрешително за добив на газ, осигурено от връзки с авиокомпаниите „Angolan Airlines“.


Сидни Хамбира – младши обича да се изхвърля в своя инстаграм. Баща му Сидни – старши е един от най-богатите хора в Зимбабве, защото Мугабе му е дал всички договори за развитието на инфраструктурата на страната.

Добрите проповедници в Зимбабве. Те пътуват на континента под прикритието на „пророци“, провеждайки религиозни концерти, които събират публика, съизмерима с концертите на Мадона .


Сред тях и Уеберт Енджъл. Той е изпълнителният директор на „The Billion Group“. През 2014 г. Енджъл е включен в списание „Форбс“ – Африка.
Този проповедник обича забавленията. На едно от партитата той похарчва 17 000 долара и празнува своя рожден ден за 32 хиляди долара.
Наскоро Уеберт Енджъл публикува снимка с жълто „Ламборгини“ и фразата: „Парите са интелектуално нещо, те не търпят глупаци“.

Уикнел Чивайо (сър Уикнел) е бизнесмен от Зимбабве, който се издига на видно място след спечелването на големи договори за правителството в Зимбабве. Смята се, че тогавашният министър на енергетиката на Зимбабве д-р Самуел Донег е заставил Зимбабвийската Енергийна компания (ZPC), да плати на компанията на Чивайо „Интраттек Зимбабве“ 5 милиона долара при липса на банкова гаранция. Той притежава няколко фирми в Хараре, управлява най-новите по поръчка автомобили и често прекарва времето си в чужбина, особено в САЩ , където купува скъпи дизайнерски дрехи и коли.

Сега, когато старецът Мугабе „подаде оставка“ под натиска на народа, по-нататъшната съдба на „златните деца на Зимбабве“ е неясна. Въпреки това тя едва ли ще е по-лоша от тази на техните сънародници.

Източник: Daily Mail

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук