ансамбъл по художествена гимнастика
на снимката: Симона Дянкова (капитан), Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Елена Бинева и треньорът на отбора Весела Димитрова

Националният ни ансамбъл по художествена гимнастика (основен и втори състав) започна дългоочакваните тренировки с максимална мотивация. Момичетата от ансамбъла, както и индивидуалните гимнастички от националния отбор в момента тренират на открито, като наблягат на общата физическа подготовка, а тренировките се водят от кондиционния им треньор Цветелина Кирилова.

„Всички гимнастички винаги търсят подобрения и нови предизвикателства и си поставят по-трудни цели. Самата дума „ОЛИМПИАДА“ е най-голямата мотивация за всеки спортист и макар че по обективни причини тази година най-големият спортен форум няма да се проведе, момичетата тренират именно устремени към тази своя мечта – да грабнат медал от Токио. Спазвайки всички здравни мерки, отговорно и целенасочено гимнастичките започнаха своите занимания с огромно желание и в отлично настроение. Тези големи шампионки, с които целия свят не само в областта на художествената гимнастика, а и в спорта въобще се съобразяват в огромна степен, са разбрали, че на всяко състезание трябва да бъдат подготвени за своята собствена победа, а да не разчитат на неуспех на конкуренцията и работят за този успех ежедневно и ежечасно“ – се казва в съобщение от Българската федерация по художествена гимнастика в социалните мрежи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!