Елизабет II, Меган Маркъл
на снимката: кралица Елизабет II и Меган Маркъл

Злокобните тайни, дълбоко пазени като най-ценните съкровища на Ватикана, обвили имението на Бъкингамския дворец, отново излязоха наяве. Тзи път величественият кралски двор бе описан през очите на Меган. Падения, пошлост, расизъм, завист, интриги, кавги, депресии, обиди и мерзост, за които пред десетилетия разказваше покойната вече принцеса Даяна, отново разтърсват не само дворцовия елит, но и целия свят. От появилите се през последните дни новини, човечеството за пореден път се увери, че низостите, от които страдат обикновените хора, не са никак чужди и на благородниците със синя кръв.

Поводът за раздора – интервюто пред Опра Уинфри

Дългоочакваното интервю на Опра Уинфри с принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, излъчено от телевизия Си Би Ес, взриви Бъкингам и като неукротим вулкан понесе горчивата си лава до всички кътчета на света.

Новината за горчилките, разочарованията и проблемите, които съпътстват младото семейство и кралските им роднини, измести най-болната тема на човечеството през последната година – коронаепидемията.

16-те тайни, които Меган изплака пред света

  1. Колко тъмна ще е кожата на кожата на бебето й

Едно от най-шокиращите твърдения в интервюто на Меган бе, че е станала свидетел на няколко разговора в кралското семейство за това колко тъмна може да е кожата на бебето й, защото самата тя е мулатка. Меган сподели, че е изпитвала терзания по време на цялата си бременност дали детето й ще бъде прието от кралския двор заради тези разговори. Тя и Хари обаче отказаха да кажат кой от членовете на кралското семейство е провокирал тези разговори..

2. Кейт разплаква Меган, не обратното

Преди години в медиите бе разказана случка,  според която Меган докарала до сълзи херцогинята на Кеймбридж в навечерието на сватбата на Уилям и Кейт. Поводът за пролятите сълзи били роклите на шаферките.Меган обаче опроверга историята и разказа, че тя е плакала дни преди сватбената церемания на Кейт, която в знак на извинение й донесла цветя и бележка, в която била молела за прошка, защото: „Кейт е „добър човек“ и се надявам, че тя би искала да се коригират фалшивите истории“.

3. Меган мисли за самоубиство, Бъкингам й отказва помощ

Меган говори пред Опра за самотата, която е изпитвала, докато е живеела в Бъкингам.  Тя споделя, че психическото й здраве се е влошило толкова много, че „не е искала повече да живее“ след като се е присъединила към кралското семейство. Разтревожена за себе си, потърсила помощ от Бъкингамския дворец: „Казах, че трябва да отида някъде, за да получа помощ, казах, че никога преди не съм се чувствал така и трябва да отида някъде, беше ми отговорено, че не мога, че няма да е добре за институцията“.  Меган отново отказа да назове име, но издаде, че е говорила с един от най-високопоставените хора в институцията и с отдела за човешки ресурси на двореца.

4. Меган звъни на приятел на Даяна за подкрепа

Името на принцеса Даяна е споменавано многократно от Меган по време на интервюто й с Опра. Съпругата на Хари споделя, че по време на тежкия си емоционален период, който е преживяла, тя се свързва с „един от най-добрите приятели на Даяна“ и го моли за помощ и подкрепа. Разказва му, че е в най-дълбокия си емоционален срив и търси съвет как да излезе от него по подобие на майката на съпруга си.

5. Хари е „разочарован“ от принц Чарлз

Хари, провокиран от въпросите на Опра, разказва за връзките си със семейството му и особено с баща му, принцът на Уелс и брат му, херцогът на Кеймбридж. Хари споделя, че в момента, в който той и съпругата му се оттеглят от задълженията си в кралското семейство,  принц Чарлз е престанал да отговаря на обажданията му: „Чувствам се наистина разочарован, защото е преживял нещо подобно, той знае какво е усещането за болка и Арчи е негов внук. Разбира се, винаги ще го обичам“.

6. Адът на Хари и Уилям

За Уилям принц Хари казва, че го обича от цялото си сърце. Признава, че двамата са преминали заедно през ада, но :“Но всеки по свой път“. Той не уточнява обаче дали адът им е свързан с мистериозната смърт на майка им принцеса Даяна или касае задкулисието и пошлостта на Бъкингам.

7. Мегън и Хари са благодарни на кралицата

Хари и Мегън признават пред Опра, че отгошенията им с кралицата на Великобритания винаги са били добри. Принцът признава, че през последната година е имал възможността да провежда много разговори с баба си на различни теми и винаги е получавал разбиране от нея. Той й съпругата му са благодарни на британската кралица за топлото им отношение към тях.

Меган също хвали кралицата и споделя, че й е подарила няколко скъпи и красиви бижута. Най-ценното било обаче одеало, което кралицата -майка подарила на снаха си със заръката да се топли в него, където и да пътува по света.

8. Оставят Хари без никакви пари

„Буквално ми спряха финансирането“, изплака Хари за първото тримесечие на 2020 г. За да издържа семейството си принцът сключва договори с Netflix и Spotify за шоута и подкасти, защото е нялал никакви средства, дори да покрива вкесидневните разходи по семейството си.

9. Спестяванията на Даяна ги спасяват

Хари разкрива още, че разполага със средства, оставени му като наследство от принцеса Даяна, но те не били достатъчни, за да се  да откажат от кралските привилегии и приходите, които тези привилегии им носят месечно. Спестяванията на майка му са лични и след смъртта й са разпределени между него и брат му по равно.

10. Медийният магнат Тайлър Пери им дава покрив и храна

Двойката разказва също, че американският милиардер и медиен магнат Тайлър Пери им подава ръка, като осигурява на Хари и Меган дом, храна и охрана миналата година, когато се преместват да живеят от Канада в Южна Калифорния. Двамата ще са благодарни на магната доживот за оказаната им помощ.

11. Самоубийство на снимка

Меган разказва пред Опра, че същата вечер, в която е признала на съпруга си, че не спира да мисли за самоубийство, двамата е трябвало да присъстват на официално събитие в Алберт Хол. Тогава й е направена снимка, която я преследва като призрак в сънищата й „заради това,  което ми напомня“, проплаква Меган. Техен общ приятел коментирал колко страхотно изглежда двойката на фотоса, но Мегън пояснява: „Ако увеличите снимката, ще видите колко здраво са стиснати кокалчетата на дланта на Хари около моите. Усмихваме се и си вършим работата, но и двамата просто се опитваме да се държим здраво един за друг.“

12. Меган и реверансът й пред кралицата

Мегън разказва за първата си среща с кралицата и изненадата, която е изживяла, научавайки, че трябва да направи реверанс пред Елизабет Втора. Наложило й се бързо преди обяда да потренира величествения поклон, но не спестила на Хари очудването си, че все пак отива на среща с баба му, не само с кралицата и че тези помпозности й се струват излишни. Мегън добави, че никога не е правила проучване за кралското семейство преди да й се наложи да стане част от него.

13. Истинската им сватба 3 дни преди публичната церемония

Милиони хора от целия свят гледаха сватбената церемония на Хари и Меган в замъка Уиндзор през 2018 г. Десетки телевизионни канали излъчиха пищната многочасова церемония, но истината е, че Хари и Меган минават под венчило  на скромна церемония, извършена оот архиепископа на Кентърбъри три дни преди това. „Обадихме се на архиепископа и просто казахме: Вижте, този спектакъл е за света, но ние искаме да сме само двамата“, споделя Хари.

14. Хари и любовта му към Арчи

Хари говори за Арчи и радостта, която изпитва от появата му в живота. Принцът обича да води сина си на разходка с колело. Двамата показват в ефира на Опра клипче, на което се вижда как играят със сина си на плажа. Хари разказа, че когато някой си тръгва от дома им, Арчи му казва „карайте безопасно“.

15. Очакват момиче

Двойката потвърди, че очаква с нетърпение появата на дете през лятото и разкрива, че то ще е момиче. Хари се включва с думите, че е най-щастливият мъж и няма какво повече да очаква от живота и е благодарен за радоситите, с които го дарява съпругата му Мегън.

16. Щастлива приказва

Мегън разказва за първата си среща с кралицата и изненадата, която е изживяла, научавайки, че трябва да направи реверанс пред Елизабет Втора. Наложило й се бързо преди обяда да потренира величествения поклон, но не спестила на Хари очудването си, че все пак отива на среща с баба му, не само с кралицата и че тези помпозности й се струват излишни. Мегън добави, че никога не е правила проучване з кралското семейство.

Бикингам не спи до три сутринта

Журналистката на Би Би Си Даниела Ралф, която следи кралското семейство, споделя, че персоналът на двореца е бил шокиран от интервюто на Хари и Мегън. Служителите на кралското семейство са останали будни и в разговори до три през нощта, разказа Ралф. Лорд Зак Голдсмит призна, че интервюто е повлияло негативно не само на двореца, но и на цяла Великобритания. В Туитър най-честите коментари са, че Хари е пуснал бомба не само над двореца, но и над собственото си семейство. Според „Дейли Мейл“ кралският персонал е гледал интервюто чрез видеовръзка на живо от САЩ. Видеото е било обследвано обстойно от частния секретар на кралицата и принц Чарлз, сър Едуард Йънг.

Принц Уилям е обиден на Хари

Принц Уилям е „наистина тъжен и искрено шокиран” от „обидното и неуважително” поведение, кояо принц Хари демонстрира спрямо баба им, кралица Елизабет II, пише в. „Сънди Таймс”. Вестникът се позовава на достоверен източник от Бъкингамския дворец и напомня, че задълбочаващият се разрив между кралското семейство и семейството на принц Хари идва в момент, когато херцогът на Единбург, принц Филип, остава в болница, след като беше приет в лечебно заведение във вторник.

Чарлз и Камила запазват мълчание

Пинц Чарлз и съпругата му Камила категорично отказаха да коментират интервюто на Мегън и Хари. Двамата посетиха днес центрове за ваксинация и въпреки че пред входа ги очакваха десетки журналисти с насочени микрофони към тях, и двамата запазиха мълчание и не се поддадоха на провокативните въпроси, свързани с изявата на Меган и Хари.

Отговорът на Елизабет: „Винаги ще ви ви обичам – Мегън, Хари, Арчи“

„Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството“, се казва в официалното съобщение на кралското семейство и се уточнява, че членовете му са натъжени да научат колко трудни са били последните няколко години за Хари и Меган. В изявлението на Бъкингамския дворец се посочва още, че са загрижени от твърденията за расизъм те ще бъдат разгледани и обсъдени вътре в семейството.

Бащата на Мегън отново търси слава на нейн гръб

Ден след интервюто на дъщеря си и зет си бащата на Меган – Маркъл реши за пореден път да се възползва от дъщеря си и да спечели няколкоминутна слава на нейн гръб. Той даде интервю за предаването Good Morning Britain Томас Маркъл. Пред „Good Morning Britain“ той заяви, че ще продължи да говори по медиите, докато дъщеря му не го потърси.

Според него британското кралско семейство не се състои отрасисти. Томас Маркъл отново отправи сериозни критики към зет си Хари. „Всички правим грешки, но никога не съм играл гол билярд и не съм се обличал като Хитлер – неща, които Хари направи“, коментира той. По време на интервюто Томас заяви, че докато е бил болен, дъщеря му го е оставила сам.

Томас Маркъл използва момента, за да подкани дъщеря си да се свърже с него. Маркъл заяви, че се извинил „100 пъти“ за сключване на сделка с папарашки фотограф преди Кралската сватба през 2018 г. и призова двойката да го срещне с Арчи сега, когато живеят само на 70 мили от дома му в Мексико. „Бих искал да кажа отново. Съжалявам за това, което направих. Това беше преди две години. Но аз се опитах да й се компенсирам. Сега съм само на 70 мили. Никога не съм спирал да я обичам. Не съм съгласен с всички неща, които моите деца правят. Но аз винаги ще ги обичам. И със сигурност обичам Меган „. Меган и баща й са в лоши отношения от години. Той не присъства на сватбата й през 2018 г. Първоначално уж заради здравословни проблеми. След това стана ясно, че двамата са скарани.

Уволнението на журналистът Морган заради принцеса Пинокио

Известният британски журналист Пиърс Морган напусна шоуто „Добро утро, Великобритания“ на ITV след негативните коментари, които направи за херцогинята на Съсекс. В предаването в понеделник Морган заяви, че „не вярва на нито дума“, която херцогинята е казала на Опра Уинфри за нейното психично здраве, съобщава Би Би Си. Според медията Морган сам е напуснал, въпреки че е очевидно, че е бил помолен да го направи.

Морган коментира твърдението на херцогинята, че молбата й до висши служители на Бъкингамския дворец за помощ е била пренебрегната, след като сподели в интервюто пред Опра Уинфри, че е имала мисли за самоубийство. „При кого отиде? Какво ти казаха? Съжалявам, не вярвам на нито една дума, която каза Меган Маркъл. Не бих й повярвал, ако ми прочете прогноза за времето”, заяви в ефир Морган. „Фактът, че тя започна тази атака срещу нашето кралско семейство, мисля, че е достоен за презрение“, допълни водещият. Той също така нарече херцогинята на Съсекс „Принцеса Пинокио“ в туит по-късно същата сутрин. В същото време главният изпълнителен директор на ITV Даме Каролин Маккол заяви, че „напълно вярва на това, което херцогинята казва“.

 

 

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!