Мъжът, който бе намерен убит със стрела в баварски хотел, вероятно е ръководел култистка група, отдадена на средновековния фолклор, съобщават германски медии, цитирайки свидетели. От тях също така се разбира и че той е третирал жените около себе си като роби.

Германия бе разтърсена от зловещия случай, след като две жени и един мъж, убити със стрели, бяха намерени в събота в хотел в Пасау. По-късно в понеделник при претърсване на апартамента на една от жертвите бяха намерени телата на още две жертви в град Ветинген.

Човекът в основата на групата изглежда е Торстен Вайс на 53 г., който е контролирал четирите жени като груб лидер на секта, и е използвал физическа сила и психологическа манипулация, съобщава германският всекидневник „Билд“ и телевизия Ер Ти Ел, след като са интервюирали хора, близки до жертвите. От изданието казват, че той е бил „във връзка с няколко жени, спрямо които той се е изживявал като господар“.

Торстен Вайс

Торстен Вайс е притежавал магазин, в който са се продавали средновековни оръжия и флагове, предлагали са се и уроци за бой с меч. Освен това в магазина му има и странен женски манекен облечен с жартиери и вързан с въжета и вериги, както и размазана червена боя.

От Ер Ти Ел са разговаряли с двойка, която се опасява, че 19-годишната жена, намерена във Ветинген е тяхната дъщеря Карина У., която е попаднала под влиянието на Торстен Вайс преди година и е прекъснала всякакъв контакт с тях. Те споделят, че някога щастливата им дъщеря се е запознала с мъжа чрез уроците по бойни изкуства и бързо е станала отдръпната и депресирана. Скоро тя боядисала косата си черна и се преместила.

Бащата на момичето казва, че „и до днес не разбирам как някой успява за шест седмици да манипулира някого така“.

Интервю на „Билд“ с бившия наемодател на Вайс разкрива, че той грубо е давал нареждания на лесбийска двойка, живееща с него, докато жените са стояли с наведени глави и са се държали като роби.

Освен това Торстен Вайс е имал куче, което е хапело до смърт други кучета. Наемодателят Александър Крюгер добави, че го е изхвърлил, защото той го е ударил.

След аутопсията става ясно, че двете жертвите в хотела в Пасау – Вайс и партньорката му Керстин, на 33 години, са били намерени да лежат на двойното легло, хванати за ръце.

Те са били убити със стрели в главите и сърцата им. Завещанието на двойката също бе открито в стаята.

Другата жена – Фарина, на 30 години, е лежала на пода с една стрела във врата.

От полицията разглеждат случая като „поискано убийство и самоубийство“, предполагайки, че Фарина първо е застреляла двойката, а след това и себе си.

Именно в апартамента на Фарина бяха намерени още две тела на жени.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук