Разследващият журналист Христо Гешов, който бе в неизвестност, е бил задържан от двама неизвестни, заради разследването му за незаконно ВиК в Троян. Мъжете са настоявали Гешов да свали разследването си от врачанската сайт „Зов нюз“, както и от youtube. Това е разказал самият журналистът пред полицията, след което е бил освободен, предава Mediapool.

По-рано тази сутрин главният редактор на „Зов нюз“ Мария Димитрова е свалила предаването за незаконното ВиК от сайта, заради инструкции, които е получила със съобщение на телефона. След това Гешов е пуснат.

Христо Гешов вече е добре и се намира в родния си град Червен бряг. Той е шокиран от случая.

Пред Mediapool той изрично уточнил, че задържането му не е свързано с разследванията му за община в Червен бряг, заради които кметът Данаил Вълов беше отстранен от длъжност.

Преди около година ДЕБАТИ.БГ направи интервю с Гешов, който тогава заяви, че той и семейството му получават заплахи за живота си. Журналистът е бивш PR на община Червен бряг, но напуска заради несъгласието си с водената от общината политика, най-вече злоупотребите с пари. След това Гешов се занимава с разследвания, свързани именнп с това със злоупотреби с евросредства.

Цялото интервю може да прочетете ТУК.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук