На снимката: Сградата на Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС) в столицата.

В ДАНС е получено искането от главния прокурор и агенцията ще направи всичко, което е необходимо, и то в координация с останалите държавни институции, заяви председателят на службата Димитър Георгиев във връзка с поисканата от главния прокурор проверка на офшорните сметки на всички високопоставени лица у нас.

Сотир Цацаров поиска от агенцията цялата налична информация относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

„Когато сме готови с информацията, ще я представим на вниманието на главния прокурор“, допълни председателят на ДАНС и подчерта, че ще се положат всички усилия това да стане в максимално кратки срокове.

Запитан дали не трябва да се изчака първо да минат изборите за Европейския парламент, за да не повлияят резултатите от проверката на тях, той отговори:

„Дали изборите са преди или след, това няма никакво значение. Сега сме получили това искане и ще го работим в кратки срокове, за да можем да приключим обективно по всичко“.

В съобщението за искането главният прокурор Цацаров изрично подчерта, че търсената информация трябва да бъде предоставена в пълнота и във възможно най-кратки срокове.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!