Зоран Заев посещение
На снимката: Зоран Заев

Македонският премиер Зоран Заев разкри, че след три години ще се оттегли от политиката. Той смята, че министър-председателят трябва да остане на поста си най-много два мандата, тъй като съществува риск да стане автократ. Това премиерът сподели в интервю за сръбския „Курир“.

„Навсякъде го има този риск, но особено съществува на Балканите. Добре е, че винаги идват нови хора. Сега съм във втория мандат, който трябва да приключи до 2024 г., и вярвам, че тогава ще го завърша. След това ще се върна в нашата компания, за да се занимавам отново с комерсиална дейност“, разкри Заев.

Премиерът сподели още, че може би от всичко най-много съжалява за влизането си в политиката.

„У нас старите хора казват: „Бягай от политика и мотика“. А аз влязох в политиката с мотика. Катастрофа. Но по това време беше семейно задължение да се занимаваш с политика. И тогава се забих в нея. Политиката е като порок – трудно се влиза и трудно се излиза. Но, разбира се, за мен е голяма чест да бъда министър-председател на страната си“, каза Заев.

Вчера стана ясно, че Зоран Заев е открил в град Струмица офис за директен контакт с гражданите.

Според правителствения отдел за връзки с обществеността този офис е друг инструмент за комуникация с гражданите, място, където те могат да се обърнат със своите въпроси, проблеми и предложения. Мераклиите за среща с премиера се записват, а разговорите се осъществяват през почивните дни.

Зоран Заев влиза във властта на местните избори през 2005 г., когато става кмет именно на Струмица.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!