Зорница Даскалова
на снимката: Зорница Даскалова

Вече бившият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова обяви, че с политически натиск е бил направен опит за отклоняване вниманието „от преките изпълнители и отговорните лица“ за срива на Търговския регистър.

Становището си тя написала в своята оставка, която депозира в петък пред министъра на правосъдието, а Цецка Цачева я прие незабавно.

Даскалова заявява още, че разглежда оттеглянето си като дълг, вследствие на безпрецедентния срив на 9 август на Търговския регистър, администриран от Агенция по вписванията.

„Опитът да се отклони вниманието от преките изпълнители и отговорните лица, съгласно подписаните договори, ясно говори за политически натиск от определени групи хора и контролираните от тях субекти“, пише Даскалова до Цачева, без да назова конкретни имена на политици или партии.

Освен това Даскалова пише още, че „в Агенция по вписванията се намира цялата документация, доказваща взетите управленски решения от всеки ръководител (новоназначаван почти всяка година), както и документираното състояние на системите“.

„Искрено се надявам да бъде оповестено какво е реалното състояние на тези изключително важни за държавата системи, предвид на наблюдаваните и цитирани по-горе процеси“, завършва тя.

Припомняме, че Зорница Даскалова подаде оставка в петък (17 август), след като Търговският регистър, който е под пряко нейно ръководство, блокира са близо седмица.

Как се стигна до оставката, прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук